Logga NSS   KNX-partner logga
Företaget FAQ Kontakt
Hem
Smarta Hus
Styrning av Audio/Video
KNX-produkter
Programmering
Projektering
Elskåp
Liten Guide
Referensobjekt

 

 

Smarta hus

Vad är det? Jo, det är helt enkelt bekväma och trygga hus.

Ett antal små, intelligenta komponenter, tex tryckknappar och vägguttag, som kan kommunicera med varandra och med moduler i ett elskåp. Tillsammans utgör dessa komponenter husets intelligens; det som gör att vi kan styra dem var för sig, eller tillsammans i komplicerade scenarier.

Du kommer hem en mörk kväll och innan du går ur bilen tar du fram din iPhone och tänder utomhusbelysningen. Du går fram till ytterdörren och när du sätter nyckeln i låset och vrider om, tänds en välkommen-hem-belysning inne i huset. Du går in och när du kommer in i köket trycker du på hemma-kväll-belysningen, och en serie lampor tänds i en lagom stark mys-belysning för en vanlig hemmakväll.

Nästa morgon innan du kör till jobbet trycker du på ej-hemma-knappen som släcker all belysning, stänger alla vägguttag förutom de till kyl och frys och sänker temperaturen två grader.

När du vill titta på TV trycker du på tänd-TV-knappen, och då aktiveras vägguttagen till TV, DVD-spelare, förstärkare, Xbox och Playstation. Apparterna står inte på stand-by hela dygnet utan startas först när du vill det.

Och mycket, mycket mer...

Smart-HDL logga

Xsolution logga

Schneider logga

Hager logga
  © Nordic Smart Solutions AB - All Rights Reserved ACH signatur